بلاگ سه‌بعدی, پرینتر سه بعدی

۴ مکانیزم متداول پرینترهای سه بعدی FDM

۴ مکانیزم پرینترهای سه بعدی FDM| 3bowdi.com
وقتی در مورد انواع مختلف پرینترهای سه بعدی صحبت می‌کنیم، معمولاً صحبت در مورد تکنولوژی‌ پشت آنهاست. به عنوان مثال SLA، FDM، SLS و Polyjet. هرکدام از این تکنولوژی‌ها خود می‌توانند به دسته‌های متفاوتی تقسیم شوند. به خصوص پرینترهای سه بعدی با تکنولوژی FDM به دلیل گستردگی و ترویج بیشتر دارای دسته‌های متفاوتی است که هر کدام از آن دسته‌ها مکانیزم مختص به خود را دارد. در ادامه با انواع مختلف پرینترهای سه بعدی FDM آشنا خواهیم شد.
پرینترهای سه بعدی FDM

انواع پرینترهای سه بعدی FDM

انواع مکانیزم پرینترهای FDM

در ادامه می‌خواهیم چهار نمونه از انواع مختلف پرینترهای سه بعدی FDM را به شما معرفی کنیم؛ این چهار شامل کارتزین، دلتا، قطبی و بازوی رباتیک هستند.

 

چهار نوع مختلف پرینترهای FDM شامل کارتزین، دلتا، قطبی و بازوی رباتیک هستند.

پرینترهای سه بعدی FDM کارتزین

در بین انواع مختلف پرینترهای سه بعدی اف‌دی‌ام، پرینترهای کارتزین معمول‌ترین آن‌ها در بازار هستند. بر اساس سیستم مختصات کارتزین در ریاضیات، این تکنولوژی از سه محور Y ،X و Z برای تشخیص موقعیت و جهت نازل پرینتر استفاده می‌کند. در این نوع پرینتر، صفحه‌ی پرینت معمولاً در راستای Z و اکسترودر در راستاهای X و Y حرکت می‌کند.
به Ultimaker و MakerBot می‌توان به عنوان دو مورد از معروف‌ترین برندهای سازنده‌ی پرینترهای سه بعدی FDM کارتزین نام برد. گفتنی است که در بعضی از این پرینترها، صفحه‌ی پرینت در راستای متفاوتی حرکت می‌کند. همانند پرینتر سه بعدی که صفحه‌ی پرینت در آن‌ها در راستای محور Y حرکت می‌کند.

 

پرینتر سه بعدی FDM قطبی

موقعیت‌یابی پرینتر سه بعدی FDM قطبی با محورهای Y ،X و Z مشخص نمی‌شود. بلکه با زاویه و طول مشخص می‌شود. این به معنای این است که صفحه‌ی پرینت همزمان دوران می‌کند و جابه‌جا می‌شود و اکسترودر تنها در راستای عمودی جابه‌جا می‌شود. مهم‌ترین مزیت پرینترهای سه بعدی اف‌دی‌ام قطبی این است که آن‌ها تنها نیاز به دو موتور دارند؛ این در حالی است که پرینترهای کارتزین حداقل به سه موتور نیاز دارند. همچنین پرینترهای FDM قطبی مصرف انرژی بهینه‌تری دارند و می‌توانند اجسام بزرگتری را با اشغال فضای کمتر درست کنند.

 

پرینترهای سه بعدی FDM دلتا

اینگونه از پرینترها اخیراً بیش از پیش در بازار دیده می‌شوند. شاسی اصلی این پرینترها بر اساس ربات‌های موازی دلتا ساخته می‌شود و دارای شش درجه آزادی است. به همین دلیل هم در بین انواع مختلف پرینترهای سه بعدی FDM، اینگونه از پرینترها پیچیدگی بیشتری را در فرآیند طراحی و ساخت ایجاد می‌کنند. اکسترودر این دستگاه‌ها بر اساس مختصات کارتزین موقعیت‌یابی می‌شود. پرینترهای دلتا به این دلیل ساخته شده‌اند که سرعت چاپ سه بعدی را افزایش دهند؛ هرچند بسیاری اعتقاد دارند که دقت این گونه از پرینترهای سه بعدی اف‌دی‌ام به اندازه‌ی پرینترهای معمول کارتزین نیست.

 

پرینترهای سه بعدی FDM

پرینتر سه بعدی FDM با مکانیزم دلتا

پرینتر سه بعدی FDM با بازوی رباتیک

بازوهای رباتیک معمولاً به عنوان عضوی از خط تولید که کار سرهم‌بندی و ساخت قطعات را انجام می‌دهند شناخته می‌شوند. همچنین ما اغلب تصویر آن‌ها را در خطوط تولید خودروها و صنایع مشابه به خاطر داریم.

 

 

امروزه پیشروان صنایع ساخت افزایشی از بازوهای رباتیک در ساخت پرینترهای سه بعدی استفاده می‌کنند. خصوصاً آن دسته از پرینترها که برای ساخت خانه‌ها و ساختمان‌ها استفاده طراحی شده‌اند، بیشتر از این گونه از بازوهای رباتیک بهره می‌برند. ناگفته نماند که هنوز این تکنولوژی در مراحل توسعه به سر می‌برد. هرچند این نوع از پرینترها متداول نیستند، ولی استفاده از آن‌ها در حال افزایش است. با وجود اینکه مکانیزم خاص این گونه از پرینترها به آن‌ها اجازه می‌دهد که راحت‌تر ساختارهای پیچیده را بسازند، ولی کیفیت ساخت آن‌ها به اندازه‌ی پرینترهای کارتزین متداول نیست.

 

»»» ” رزولوشن پرینتر سه بعدی” دقیقاً چیست؟!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *