پرینترهای سه‌بعدی رزینی

پرینترهای سه‌بعدی فیلامنتی

مقدمه‌ای بر پرینتر/چاپگرهای سه‌بعدی

پرینتر سه‌بعدی در مدت زمانی کوتاه توانست به جزئی اساسی در فعالیت‌های تحقیقاتی و صنعتی تبدیل شود. به موازات این که درخواست برای خرید پرینترهای سه‌بعدی افزایش پیدا می‌کند، قیمت این دستگاه‌ها و همینطور هزینه‌های جانبی آن‌ها کاهش می‌یابد. این اتفاقی است که برای همه‌ی تکنولوژی‌ها می‌افتد. با این تفاوت که تکنولوژی پرینت سه‌بعدی آنقدرها هم جدید نیست. در حقیقت این تکنولوژی از دهه‌ی ۱۹۸۰ میلادی وجود داشته است. با این وجود تنها چند سال است که صنایع کوچک، خانه‌ها و کارگاه‌ها دست به خرید پرینتر سه‌بعدی زده‌اند.

پرینتر سه‌بعدی چیست؟

به بیان ساده، پرینتر سه‌بعدی دستگاهی است که توان انجام عملیات پرینت سه‌بعدی را دارد. فرآیند پرینت سه‌بعدی از طراحی مدل کامپیوتری قطعه‌ی موردنظر در نرم‌افزارهای سه‌بعدی شروع می‌شود. سپس قطعه به نرم‌افزارهای اسلایسر داده می‌شود تا مدل کامپیوتری را به کد قابل فهم برای پرینتر سه‌بعدی تعریف کنند. سپس خروجی اسلایسر به‌عنوان ورودی به پرینتر سه‌بعدی داده می‌شود و دستگاه، قطعه‌ی موردنظر را می‌سازد. درنهایت هم بر روی قطعه‌ی ساخته‌شده عملیات پرداخت نهایی انجام می‌شود تا برخی از ویژگی‌های قطعه به حد مطلوب برسد.

پرینترهای سه‌بعدی از زیرتکنولوژی‌های متفاوتی برای انجام عمل پرینت سه‌بعدی استفاده می‌کنند ولی همه آن‌ها یک ماهیت مشترک دارند. ماهیت مشترک همه پرینترهای سه‌بعدی این است که قطعه مطلوب را با قرار دادن لایه‌ها بر روی یکدیگر می‌سازند.

آیا من نیاز به خرید پرینتر سه‌بعدی دارم؟

برای پاسخ به این پرسش، ابتدا باید به این موضوع اشاره کنیم که خرید پرینتر سه‌بعدی تنها راه استفاده از ظرفیت‌های این تکنولوژی نیست. به بیان دیگر اگر می‌خواهیم یک قطعه را با استفاده از یک پرینتر سه‌بعدی بسازیم، می‌توانیم از خدمات پرینت سه‌بعدی که توسط شرکت‌های تخصصی ارائه می‌شود هم استفاده کنیم. حال ببنیم که در چه موقیت‌هایی باید از خدمات پرینت سه‌بعدی ارائه شده توسط شرکت‌ها استفاده کنیم و در چه زمانی باید به خرید پرینتر سه‌بعدی روی آوریم.

به بیان دیگر:

ابتدا باید بدانید که در یک سال پیش رو، چند بار نیاز به استفاده از پرینتر سه‌بعدی شخصیِ خودتان دارید. سپس حدود قیمت تمام قطعاتی که در سال پیش رو خواهید ساخت را از شرکت‌هایی که خدمات پرینت سه‌بعدی ارائه می‌دهند (همچون سه‌بعدی دات کام) استعلام کنید. سپس از قیمت پرینتر سه‌بعدی مورد نظرتان آگاهی پیدا کنید. اگر میزان هزینه‌ای که باید در سال آینده‌ی برای دریافت خدمات پرینت سه‌بعدی دریافت کنید بیش از نصف قیمت پرینتر سه‌بعدی مشابه بود، بهتر است که یک پرینتر سه‌بعدی نیمه‌حرفه‌ای تهیه کنید.

سوالات متداول در مورد خرید پرینتر سه‌بعدی

بسیاری از افراد بعد از آشنایی با پرینترهای سه‌بعدی، نمی‌توانند به راحتی در مورد این موضوع تصمیم‌گیری کنند که آیا برای ساخت مدل‌ها و قطعات خودشان نیاز به خرید چاپگر سه‌بعدی دارند یا خیر.

مهم‌ترین معیار برای جواب به این سوال، میزان و حجم استفاده و نیاز این افراد به این دستگاه‌ها است. همچنین توانایی مالی آن فرد یا شرکت هم می‌تواند معیار مهم دیگری در تصمیم‌گیری برای خرید و یا عدم خرید پرینتر سه‌بعدی باشد.

به طور کلی می‌توان گفت که اگر فرد یا مجموعه‌ای از پسِ خرید پرینتر سه‌بعدی بر می‌آید و طبق برآوردی که انجام می‌دهد در یک یا دو سال آینده هزینه‌ای که برای دریافت خدمات پرینت سه‌بعدی خواهد کرد برابر با قیمت این دستگاه‌ خواهد شد، بسیار توصیه می‌شود که آن فرد یا مجموعه به تهیه دستگاه اقدام کند.

در غیر این صورت توصیه می‌شود که خدمات فنی مورد نظر را از شرکت‌های معتبری که خدمات چاپ سه‌بعدی ارائه می‌دهند تهیه نماید.

شرکت‌های بزرگ | دانشگاه‌ها | شرکت‌های کوچک تولیدی | شرکت‌های دانش‌بنیان | استارتاپ‌های مرتبط با محصولات فیزیکی | طراحان | دبیرستان‌ها و هنرستان‌ها | افرادی که می‌خواهند خودشان یا فرزندانشان، آینده را از هم‌اکنون لمس کنند

شرکت‌ها و افرادی که توصیه می‌شود تنها به دریافت خدمات پرینت سه‌بعدی اکتفا نکنند و اقدام به خرید پرینتر سه‌بعدی و استفاده از آن در مجموعه‌های خود کنند به شرح زیر هستند:

  • شرکت‌های بزرگی که به تشخیص تیم‌های تحقیق و توسعه خود، در کوتاه‌مدت، میان‌مدت و حتی بلندمدت با تکنولوژی‌های مرتبط با ساخت افزایشی تعامل پیدا خواهند کرد.
  • دانشگاه‌ها – همه‌ی محیط‌های آموزش عالی که در هر سطحی به تربیت مهندسان، رشته‌های فنی، رشته‌های مرتبط با رشد و راه‌اندازی کسب‌وکار و طیف وسیعی از رشته‌های دیگر می‌پردازند.
  • شرکت‌های کوچک و متوسط که در کوتاه‌مدت و میان‌مدت با تکنولوژی‌های مرتبط با ساخت افزایشی تعامل خواهند داشت و اشراف به استفاده از این تکنولوژی‌ها می‌تواند کسب‌وکار آن‌ها را متحول کند.
  • دبیرستان‌ها و هنرستان‌ها
  • افرادی که نمی‌خواهند از تحولات تکنولوژیکِ انقلابیِ پیشِ رو غافل بمانند و می‌خواهند در صف اول متخصصان جا داشته باشند.

حال اگر تصمیم به خرید پرینتر سه‌بعدی گرفته‌اید و قصد دارید همانند یک حرفه‌ای پرینتر سه‌بعدی مورد نظرتان را انتخاب کنید، به مطالعه‌ی ادامه‌ی این راهنما دعوتتان می‌کنیم.

مشخصه‌ها و نکاتی که باید در خرید پرینتر سه‌بعدی به آن‌ها توجه کنیم:

  • زیرتکنولوژی پرینتر سه‌بعدی
  • محدوده‌ی قیمت پرینتر سه‌بعدی
  • مواد مصرفی پرینتر سه‌بعدی
  • کاربرد پرینتر سه‌بعدی(صنعتی، خانگی، آموزشی و غیره)
  • حداکثر ابعاد قطعه‌ی تولید شده توسط پرینتر سه‌بعدی
  • ایمنی پرینتر سه‌بعدی
  • کیفیت ساخت پرینتر سه‌بعدی
  • رزولوشن پرینتر سه‌بعدی
  • کیفیت بدنه و اجزای پرینتر سه‌بعدی
  • خدمات پس از فروش
  • مقاومت قطعات پرینت سه‌بعدی شده
  • سرعت پرینت سه‌بعدی

در ادامه‌ی نکاتی که در بالا لیست شده است را به صورت سوال و جواب بسط می‌دهیم.

این سوال اساسی‌ترین و کلیدی‌ترین سوالی است که در شروع فرآیند خرید پرینتر سه‌بعدی باید از خودمان بپرسیم.

همانطور که اشاره شد زیرتکنولوژی‌های پرینترهای سه‌بعدی می‌توانند بسیار متفاوت باشند. طبیعتاً هرچقد که زیرتکنولوژی یک پرینتر سه‌بعدی با یک پرینتر سه‌بعدی دیگر تفاوت بیشتری داشته باشد، معیارهای انتخاب آن و پارامترهایی که باید در خرید هرکدام در نظر بگیریم هم تغییر خواهد کرد.

به عنوان نمونه، میانگین قیمت پرینترهای سه‌بعدی SLS می‌تواند ده‌ها برابر میانگین قیمت پرینترهای سه‌بعدی FDM باشد. پس اگر در مقایسه‌ی یک پرینتر  SLS با یک پرینتر FDM، تنها قیمت را در نظر بگیریم، در ارزیابی دچار خطای چشمگیری خواهیم شد.

به همین دلیل زیرتکنولوژی‌های پرینت سه‌بعدی و پارامترهای اختصاصی را در ادامه‌ی همین سوال پاسخ خواهیم داد. آن دسته از مشخصه‌های پرینترهای سه‌بعدی که در همه‌ی زیرتکنولوژی‌های آن مشترک است را در قالب سوال‌هایی مجزا بررسی خواهیم کرد.

اگر بهتر بودن یک پرینتر را تابعی از قیمت، رزولوشن، دقت، کیفیت ساخت، سرعت و چندین پارامتر دیگر در نظر بگیریم، پاسخ کلی این سوال منفی است. به عنوان نمونه برای یک دفتر معماری که از پرینتر سه‌بعدی برای مدلسازی سازه‌های معماری استفاده می‌کند، پرینتر سه‌بعدی FDM می‌تواند بهترین گزینه باشد. به این دلیل که نیازی به رزولوشن بالاتر از ۱۰۰ یا ۲۰۰ میکرومتر ندارد و همین میزان رزولوشن را می‌توان با یک پرینتر سه‌بعدی FDM به دست آورد. ولی برای یک جواهرساز، داستان اندکی تغییر می‌کند. در جواهرسازی با توجه با قیمت بالای فلزات مورد استفاده، ارزش افزوده‌ی ایجاد شده توسط روش‌های ساخت، نسبت به هزینه‌ی مازاد تحمیل شده به واسطه‌ی آن‌ها، کاملاً توجیح اقتصادی دارد. یک جواهرساز ترجیح  می‌دهد که به جای خرید یک پرینتر سه‌بعدی FDM با قیمت ۱۲ میلیون تومان و دست‌یابی به رزولوشن ۱۰۰ میکرون، ۳۵ میلیون تومان هزینه کند و یک پرینتر سه‌بعدی SLA با رزولوشن ۵۰ میکرون تهیه نماید.

اغلب زیرتکنولوژی‌های پرینت سه‌بعدی از یک دسته‌ی خاص از مواد استفاده می‌کنند. به طور کلی مواد مورد استفاده در پرینترهای سه‌بعدی را می‌توان از دو دیدگاه دسته‌بندی کرد: جنس و فرم! به عنوان مثال جنس مواد مورد استفاده در یک پرینتر سه‌بعدی FDM، ترموپلاستیک است و فرم آن فیلامنت! تعداد بسیار کمی از زیرتکنولوژی‌های پرینت سه‌بعدی، همچون SLS، می‌توانند از جنس‌های متنوعی از مواد استفاده کنند.

حال به پاسخ سوال بالا برمی‌گردیم. اگر می‌خواهید قطعاتتان از جنس پلاستیک باشد، تکنولوژی‌های FDM یا SLS می‌توانند بهترین انتخاب باشند. اگر نیاز دارید از رزین‌ها(رزین‌های ریخته‌گری و غیره) برای ساخت قطعاتتان استفاده شود، SLA یا DLP می‌توانند بهترین انتخاب باشند. اگر می‌خواهید به پرینت سه‌بعدی فلز بپردازید، زیرتکنولوژی‌های SLS، SLM، DMLS  می‌توانند انتخاب‌های شما باشند.

شاید نتوان به وضوح حد فاصل مشخصی بین پرینترهای سه‌بعدی صنعتی، پرینترهای سه‌بعدی خانگی، پرینترهای سه‌بعدی آموزشی و عناوینی از این دست مشخص کرد. می‌توان مهمترین معیار تمیز دادن پرینترهای سه‌بعدی صنعتی نسبت به پرینترهای سه‌بعدی غیرصنعتی را کیفیت ساخت آن‌ها دانست. همچنین معمولاً در پرینترهای سه‌بعدی صنعتی، ویژگی‌هایی تعبیه می‌شود که در پرینترهای خانگی و امثال آن دیده نمی‌شود. به عنوان نمونه پرینترهای سه‌بعدی صنعتی معمولاً دارای سیستم ادامه‌ی پرینت در شرایط قطع برق هستند. به این معنا که اگر در میانه‌ی فرآیند ساخت برق پرینتر قطع شود، به محض وصل شدن دوباره‌ی برق، پرینترهای سه‌بعدی صنعتی می‌توانند به پیگیری ادامه‌ی پرینت بپردازند. در برخی از پرینترهای سه‌بعدی صنعتی هم UPS تعبیه شده است که به محض قطع شدن برق شهری، وارد مدار می‌شود و برق ذخیره شده‌اش را به پرینتر منتقل می‌کند.

دقت کنید که در خرید پرینتر، بابت ویژگی‌هایی(UPS درونی، WIFI و غیره) که ممکن است به درد شما نخورد هزینه نپردازید.

بیشینه‌ی اندازه‌ی ساخت یک پرینتر سه‌بعدی، یعنی ابعاد بزرگترین قطعه‌ای که آن پرینتر می‌تواند بسازد.

در مورد FDM

اگر قصد خرید پرینتر سه‌بعدی FDM دارید، لزومی ندارد که همیشه دستگاه شما قطعات مورد نظرتان را به طور یکپارچه بسازد. به عنوان مثال فرض کنید که بیشینه‌ی اندازه‌ی ساخت دستگاه شما ۲۰*۲۰*۲۰ میلی‌متر است. ممکن است شما در طول یک ماه تنها یک یا دو مرتبه نیاز به پرینت سه‌بعدی یک قطعه با ابعاد ۲۰*۲۰*۳۰ میلی‌متر داشته باشید. در این حالت کافی است شما قطعه‌ی مورد نظرتان را در یک نرم‌افزار به دو قطعه تقسیم کنید و پس از ساخت دو قطعه‌ی مجزا، آن‌ها را به راحتی با چسب به هم بچسبانید. مطمئن باشید چیزی از کیفیت قطعه‌ی خروجی شما کم نخواهد شد و با این کار در صرف هزینه‌ی اضافی برای خرید پرینتر سه‌بعدی بزرگتر صرفه‌جویی کرده‌اید.

در مورد مابقی زیرتکنولوژی‌ها

در خرید پرینتر سه‌بعدی SLA و SLS، ملاحظات اشاره شده در بخش قبل اندکی تغییر می‌کند. در این شرایط بهتر است که متناسب با بزرگترین قطعه‌ای که به طور متداول پرینت سه‌بعدی می‌کنید پرینتر مورد نظرتان را بخرید.

ناگفته نماند که همچنان نباید گزینه‌ی استفاده از خدمات پرینت سه‌بعدی که توسط شرکت‌های متخصص اراده می‌شود را فراموش کنید. شاید بهتر باشد به جای صرف هزینه‌ی اولیه‌ی اضافه، هر ماه یک یا دو مرتبه کارتان را به متخصص‌ها بسپارید!

اپراتور پرینتر سه‌بعدی باید با نحوه‌ی کار با نرم‌افزار اسلایسر پرینتر خودش آشنا باشد. نرم‌افزار اسلایسر، یک واسط بین نرم‌افزار طراحی سه‌بعدی و پرینتر سه‌بعدی است. معمولاً کمپانی‌های بزرگ تولیدکننده‌ی پرینتر سه‌بعدی، اسلایسرهای اختصاصی خودشان را تولید می‌کنند. به همین دلیل صدها نرم‌افزار اسلایسر وجود دارد که اغلب آن‌ها رایگان و منبع-باز هستند.

اغلب نرم‌افزارهای اسلایسر، رابط کاربری بسیار ساده‌ای دارند و با صرف زمانی کمتر از ۳۰ دقیقه قابل یادگیری هستند.

خیر! شما می‌توانید بدون داشتن کوچیکترین مهارتی در طراحی سه‌بعدی، فایل‌های مورد نظرتان را برای پرینت سه‌بعدی تهیه کنید. پس، داشتن مهارت طراحی سه‌بعدی معیاری ضروری برای خرید پرینتر سه‌بعدی نیست.

برای کسی که دارای مهارت طراحی سه‌بعدی نیست دو راه وجود دارد. راه اول سپردن طراحی به یک طراح و راه دوم استخراج طرح آماده از وبسایت‌های مربوط!

GrabCad, Cult3D, Thingiverse و باقی دوستان!

وبسایت‌هایی وجود دارد که در آن‌ها می‌توانید فایل‌های مناسب برای پرینترهای سه‌بعدی(اغلب با فرمت STL) را به راحتی دانلود کنید. بسیاری از طرح‌های موجود در این وبسایت‌ها رایگان هستند. همچنین در برخی از این وبسایت‌ها و برای بعضی از طرح‌ها، شما می‌توانید به راحتی و بدون دانش طراحی سه‌بعدی طرح را اختصاصی‌سازی کنید. به عنوان نمونه شما می‌توانید نامی که بر روی یک پلاک نوشته شده را تغییر دهید و طرح مختص خودتان را دریافت کنید.

بله! در پرینترهای سه‌بعدی غیرحرفه‌ای احتمالاً دستگاه شما در مدتی یکساله دچار عیب و خرابی خواهد شد. هرچند خرابی‌های ایجاد شده معمولاً کم‌هزینه‌اند ولی بهتر است که به عنوان یک کاربر آماتور درگیر چالش‌های تعمیر دستگاه نشوید!

همچنین معمولاً شرکت‌هایی که خدمات پس از فروش بهتری ارائه می‌دهند، پاسخ‌گویی بهتری هم بعد از فروش محصول دارند. تجربه نشان می‌دهد که افراد آماتوری که اقدام به خرید پرینتر سه‌بعدی می‌کنند، معمولاً تا مدتی نیاز به مشاوره و همراهی دارند.

در مورد پرینترهای سه‌بعدی صنعتی و حرفه‌ای؛ معمولاً کمپانی‌های سازنده ادعا می‌کنند که بسیار به ندرت دستگاهایشان دچار خرابی و مشکل می‌شود. ولی شک نکنید که به دردسر و ریسکش نمی‌ارزد! حتماً در خرید پرینترهای سه‌بعدی صنعتی هم از کیفیت گارانتی محصولتان مطمئن شوید.

اجازه دهید مورد به مورد بررسی کنیم.

اگر نیاز به خرید پرینتر سه‌بعدی تمام رنگی دارید، زیرتکنولوژی‌هایی چون بایندرجت به کارتان خواهد آمد. ولی نکته اینجاست که این پرینترهای سه‌بعدی، بسیار گران‌قیمت‌اند! اگر برایتان قیمت، معیاری کلیدی نیست که پاسخ سوال را گرفته‌اید. ولی اگر به قیمت هم فکر می‌کنید، می‌توانید یک پرینتر سه‌بعدی FDM تهیه کنید و با استفاده از رنگ و قلمو دست به کار شوید! نقاشی بر روی پلاستیک‌هایی که در پرینترهای سه‌بعدی FDM مورد استفاده قرار می‌گیرد اغلب بسیار ساده است.

اگر هم نیاز به استفاده از دو یا سه رنگ در قطعه‌مورد نظرتان دارید، می‌توان با خرید پرینتر سه‌بعدی FDM دونازله و یا چندنازله به هدفتان دست یابید.

مراکز معتبر بسیاری در عرصه‌ی فرش پرینترهای سه‌بعدی فعالیت می‌کنند. وبسایت «سه‌بعدی دات کام» یکی از مراجع و مراکز فروش پرینترهای سه‌بعدی است که از سال ۱۳۹۶ به طور رسمی فعالیت خود را در این حوزه شروع کرد. کارشناسان این مجموعه با ارائه‌ی مشاوره‌ی حرفه‌ای، راهنمای شما جهت خرید هرگونه چاپگر سه‌بعدی متناسب با نیازهایتان خواهند بود.

پرینترهای سه‌بعدی ارزان معمولا از فناوری FDM استفاده می‌کنند. 

بله. شما می‌توانید فایل سه‌بعدی مد نظرتان را به شرکت‌های متخصص در این حوزه بسپارید تا آن را برای شما با استفاده از چاپگرهای سه‌بعدی حرفه‌ای بسازند. مزیت این کار این است که بدون اینکه هزینه‌ای را برای خرید چاپگر سه‌بعدی بپردازید و همچنین بدون اینکه دردسرهای آن را متحمل‌ شوید، می‌توانید از مزایای آن با بهترین کیفیت بهره ببرید

زیرتکنولوژی ساخت | محدوده‌ی قیمت | مواد مصرفی | ابعاد قابل ساخت | کیفیت ساخت | کیفیت ساخت خودِ دستگاه | خدمات پس از فروش | خرید از فروشنده‌ی پاسخگو |

به طور کلی بهتر و بدتر در این حوزه بی‌معنی است. باید هر چاپگر سه‌بعدی را با پارامترهای مد نظر خودتان بررسی کنید تا بتوانید دستگاه مورد نظر خودتان را پیدا کنید. به طور کلی برای بعضی از کاربردها چاپگرهای سه‌بعدی رزینی مناسب‌ترند و برای برخی دیگر چاپگرهای سه‌بعدی فیلامنتی!

سه‌بعدی دات کام، یکی از شرکت‌ها و مراکز فروش پرینترهای سه‌بعدی رزینی است. قیمت پرینترهای سه‌بعدی رزینی بسته به مدل و ابعاد قابل ساخت متفاوت است. برای اطلاع از قیمت روز  این پرینترها با کارشناسان و متخصصان این مجموعه‌ تماس حاصل فرمایید.

عبارت «mvdkjv si fund» شکل اشتباه «پرینتر سه‌بعدی» است که در زمانی که کیورد در حالت انگلیسی قرار دارد ولی کاربر تصور می‌کند که در حال تایپ فارسی است اتفاق می‌افتد.

شکل‌های دیگر این اشتباه برای کلمات «چاپگر سه‌بعدی» به شکل «]hm’v si fund» اتفاق می‌افتد. همچنین شکل‌های «\vdkjv si fund» و «]h\’v si fund» هم ممکن است به اشتباه رخ دهد.

سبد خرید
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.