پرینتر سه‌بعدی

آشنای با پرینترهای سه‌بعدی غذا | چاپ سه‌بعدی غذا؛ پدیده‌ای نوظهور

Best-Food-3D-Printers - پرینتر سه بعدی غذا - 3bowdi.com

 

اکنون که پرینت سه‌بعدی، جهان را شیفته‌ی خود کرد و تقریبا می‌توان گفت که هیچ صنعتی وجود ندارد که تحت تاثیر آن قرار نگرفته باشد؛ طبیعی‌ست که از این فناوری برای تهیه‌ی آسان‌تر مواد غذایی و خوراکی نیز بهره بریم.

تصور کنید در یک روز کاری سخت، در مسیر بازگشت از دفتر کار به خانه، با اینترنت به پرینتر سه‌بعدی غذای منزل خود متصل می‌شوید و به آن دستور تهیه‌ی یک پیتزا می‌دهید. در این صورت هنگامی‌که به خانه رسیدید یک پیتزای داغ و آماده برای خوردن خواهید داشت.

آیا کاربردی خوشمزه‌تر از این برای پرینت سه‌بعدی سراغ دارید؟!

 

پرینت سه‌بعدی غذا چیست؟

پرینت سه‌بعدی مواد غذایی به‌عنوان آخرین ترند در صنعت ساخت افزایشی‌ شناخته شد. اکثر پرینترهای سه‌بعدی مواد غذایی، در واقع چاپگرهای سه‌بعدی FDM هستند که به جای استفاده از فیلامنت‌های پلاستیکی، از مواد خوراکی به عنوان ماده‌ی اولیه استفاده می‌کنند. این مواد اولیه از طریق اکسترودر، ذوب شده و به حالت خمیری یا مایع در می‌آیند. سپس لایه‌به‌لایه روی هم انباشته می‌شوند و غذای مورد نظر چاپ می‌شود.

اگر می‌خواهید عکس چهره‌ی خود را به صورت سه‌بعدی روی شکلات چاپ کنید یا برند کمپانی خود را روی بیسکوئیت پرینت نمایید، ادامه‌ی مطلب را بخوانید تا ببینید چطور می‌توان همه‌ی این کارها را با پرینترهای سه‌بعدی غذا انجام داد.

 

 

مزایای چاپ سه‌بعدی غذا

  • صرفه‌جویی در زمان

با پرینت سه‌بعدی خوراکی‌، زمان کمتری برای تهیه مواد غذایی نسبت به روش‌های سنتی صرف می‌شود. در واقع می‌توان انجام کارهای خسته‌کننده و تکراری مانند تهیه‌ی خمیر را به پرینتر سپرد و حین پرینت مواد غذایی توسط چاپگر، به سایر فعالیت‌‌ها پرداخت.

 

  • سفارشی‌سازی مواد غذایی

تکنولوژی چاپ سه‌بعدی غذا این امکان را به کاربر می‌دهد تا وعده‌های غذایی خود را مطابق سلیقه و رژیم غذایی خاص خودش تهیه کند. از نوشتن نام روی کیک تولد گرفته تا انتخاب دقیق مواد مورد نظر برای پرینت غذا و …

 

  • خلاقیت در تهیه‌ی غذا

با پرینترهای سه‌بعدی مواد غذایی، علاقه‌مندان به آشپزی آزادی عمل بیشتری در انتخاب طرح‌ها و اشکال غذا دارند که اگر قرار بود با دست ایجاد شوند خسته‌کننده بود. علاوه بر آن با تکیه بر این فناوری، می‌توان برای کودکانی که به سختی غذا می‌خورند، مواد غذایی و خوراکی را در اشکال و رنگ‌های متنوع و جذاب تهیه نمود.

 

پرینت سه بعدی غذا - خلاقیت در پرینت سه بعدی غذا - 3bowdi.com

 

  • مفید برای محیط زیست

در چاپگرهای سه‌بعدی غذا می‌توان از پروتئین‌های جایگزین مانند جلبک، برگ و حتی حشرات هم استفاده کرد. استفاده از حشرات به‌عنوان منبع پروتئین می‌تواند گزینه‌ی مناسبی به‌جای گوشت باشد. زیرا حشرات متان کمتری تولید می‌کنند و مصرف آب پایین‌تری دارند. بنابراین با محیط زیست خود سازگارترند. بدین منظور حشرات را به آردهای پروتئینی تبدیل می‌کنند تا ارزش غذایی آن کاملا حفظ شود. بنابراین علاوه‌بر کمک به حفظ محیط زیست، برای رژیم‌های غذایی نیز سودمند است.

 

  • امکان تولید مواد غذایی در فضا

سفر به مریخ و فراتر از آن کار ساده‌ای نخواهد بود. یکی از بزرگترین چالش‌ها در سفرهای طولانی فضایی، بحث مدیریت منابع است. چاپ سه‌بعدی در این مورد می‌تواند گزینه‌ی مناسبی باشد. ناسا تا به حال با استفاده از پرینت سه‌بعدی به ما در استعمار مریخ کمک‌ بسیاری نمود. استفاده از ساخت افزایشی در ساختن آزمایشگاه و محل مناسب برای زندگی در مریخ، نمونه‌هایی از آن است. از آنجا که تهیه‌ی غذا در فضا دشوار است چرا تولید آن را به پرینترهای سه‌بعدی نسپاریم؟ اخیرا در فضا از این فناوری برای تولید پیتزاهای پنیری به‌عنوان یک جایگزین سریع و خوشمزه به جای غذاهای سنتی استفاده شد. برای اولین بار فضانوردان روسی، با استفاده از سلول‌های گوشت به‌عنوان ماده‌ی اولیه، موفق به پرینت سه‌بعدی گوشت شدند. با رشد روزافزون این تکنولوژی، گزینه‌های غذایی می‌توانند متنوع‌تر شوند و وعده‌های غذایی سالم برای فضانوردان فراهم آید.

 

  • امکان بازیافت مواد غذایی

طبق یک آمار رسمی انسان‌ها سالانه بالغ بر ۱ تریلیون دلار، غذا در سراسر جهان هدر می‌دهند. در این راستا کمپانی‌ بزرگی همچون لونایو اقدام به جمع‌آوری این زباله‌ها با هدف تبدیل آن‌ها به مواد باارزش‌تر نمود. تیم تحقیقاتی این شرکت با بکارگیری دانش بیوتکنولوژی و مهندسی میکروبی توانست از ضایعات مواد غذایی برای ایجاد پلاستیک‌های زیست‌تخریب‌پذیر استفاده کند. از این پلاستیک‌‌ها در نهایت برای تولید اسباب‌بازی‌های مقاوم، دستگاه‌های پزشکی و فیلامنت استفاده ‌می‌شود.

 

معایب پرینت سه‌بعدی مواد غذایی

  • نوع مواد مصرفی

 هر نوع ماده غذایی را نمی‌توان به عنوان فیلامنت برای پرینترهای سه‌بعدی در نظر گرفت. تنها موادی که قابلیت تبدیل شدن به خمیر، خامه، پوره یا رب را دارند به این منظور مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

  • پخت جزئی غذا

روند تهیه‌ی غذا توسط چاپگرهای سه‌بعدی، مانند تهیه‌ی وعده‌های غذایی معمول نیست. به‌عنوان مثال پرینتر سه‌بعدی غذا نمی‌تواند یک کیک بپزد یا روی یک پیتزا، پونه‌ی کوهی بپاشد. مشکل دیگری که این پرینترها دارند این است که مواد اولیه را نمی‌پزند. بنابراین لازم است تا پس از اتمام کار مواد غذایی روی اجاق پخته شوند.

 

  • قیمت چاپگرهای سه‌بعدی غذا

پرینترهای سه‌بعدی غذا کمی گران هستند و قیمت آنها در محدوده ی بین ۱۰۰۰ تا ۵۰۰۰ دلار می‌باشد.

 

  • چاپ ناموفق مواد غذایی

درست مانند هر نوع چاپگر سه‌بعدی دیگری، چاپگرهای سه‌بعدی غذا هم می‌توانند با شکست مواجه شوند و غذای مناسبی ارائه ندهند. در این صورت تصور کنید محصول نهایی یک کیک تولد باشد …

 

چه مواد غذایی را می‌توان پرینت سه‌بعدی کرد؟

تقریبا هر نوع ماده‌‌ی خوراکی تازه‌ای که بتوان آن را به شکل خمیر یا پوره درآورد، امکان چاپ سه‌بعدی برایش فراهم است. به‌عنوان مثال:

  • شکلات، آبنبات و قندها
  • خمیر پنکیک یا خمیر کلوچه
  • محصولات لبنی
  • ماکارونی، گندم و غلات
  • میوه‌ها و سبزیجات

حتی پیتزا را هم می‌توان تا حدودی چاپ سه‌بعدی کرد. اما کاربران باید افزودنی‌های مورد علاقه‌ی‌ خود را به‌صورت دستی روی آن بپاشند.

 

پرینت سه‌بعدی شکلات

 

پرینت سه بعدی شکلات - 3bowdi.com

 

فرآیند استاندارد تولید هر روزه‌ی شکلات‌های موجود در قفسه‌ی فروشگاه‌ها شامل ریختن شکلات‌های ذوب شده در قالب‌‌های مخصوص و خنک کردن آن‌ها تا زمانی‌ست که سفت شوند. این موثرترین راه برای تولید انبوه شکلات است که البته محدودیت قالب‌‌ها، موجب محدودیت در تولید اشکال شکلات‌ها می‌شود. از این‌رو چاپگرهای سه‌بعدی شکلات قادرند شکلات‌ها را به اشکال هندسی متنوع‌تر و پیچیده‌تری که نمی‌توان آن را با استفاده از قالب ایجاد کرد، تولید کنند.

پرینترهای سه‌بعدی شکلات کاملا شبیه پرینترهای سه‌بعدی FDM هستند با این تفاوت که چاپگرهای سه‌بعدی شکلاتی، شکلات ذوب شده را به جای فیلامنت لایه‌به‌لایه رسوب می‌دهند و یک قطعه شکلات کامل تولید می‌کنند.

 

پرینت سه‌بعدی گوشت

 

پرینت سه بعدی شکلات - 3bowdi.com

 

بهترین رویدادی که با ورود پرینترهای سه‌بعدی به این حوزه صورت گرفت، پرینت سه‌بعدی گوشت است. بسیاری از شرکت‌های نوپا وارد این حوزه از پرینت سه‌بعدی شدند و با کشت سلول‌های حیوانی در آزمایشگاه، پرورش و تکثیر سلول‌ها سعی در تولید گوشت‌های حیوانی دارند. علاوه‌بر آن پرینترهای سه‌بعدی مواد غذایی با پرینت گوشت‌های گیاهی به نوعی در رژیم غذایی بشر هم جایگاهی ویژه کسب کردند. مشکل اصلی در مورد گوشت پرینت شده احساسی‌ست که هنگام خوردن در شخص ایجاد می‌کند. گوشت واقعی یک‌دست نیست و در ساختار خود چربی، بافت همبند و سایر مواد آلی را دارد که همه‌ی این‌ها لذت خوردن را دوچندان می‌کند. از این‌رو محققان در تلاش برای یافتن راهی جهت تولید گوشت‌هایی با مزه، طعم و ظاهری شبیه به گوشت‌های واقعی هستند.

 

بهترین پرینترهای سه‌بعدی مواد خوراکی

در حال حاضر تعداد زیادی چاپگر سه‌بعدی مواد غذایی وجود دارد که قادر است طیف وسیعی از خوراکی‌ها مانند شکلات، شیرینی، پیتزا، ماکارونی و … را در اشکال گوناگون تولید کند. در ذیل لیستی از بهترین آنها بر اساس معیارهایی چون نسبت قیمت به عملکرد، سرعت، حجم چاپ و … آورده شده است.

 

۱. WiiBoox Sweetin-Food 3D Printer For Kids

 

WiiBoox Sweetin-Food 3D Printer For Kids - 3bowdi.com

 

  • تولید در: چین
  • قیمت چاپگر: ۱۵۹۹ دلار
  • حداکثر حجم چاپ: ۷۰*۹۰*۹۰ در میلی‌متر
  • سرعت چاپ: ۷۰-۱۵ میلی‌متر بر ثانیه
  • دقت چاپ: ۱۰۰ میکرون

WiiBoox Sweetin یک پرینتر سه‌بعدی ارزان‌قیمت، با قابلیت کاربری آسان و مناسب برای محیط خانه محسوب می‌شود. این چاپگر خود دارای چندین مدل برای چاپ می‌باشد اما کاربر می‌تواند با طراحی یا دانلود فایل‌های STL، مدل‌های خود را چاپ کند. با گرم کردن رشته‌های شکلاتی یا انواع دیگری از رشته‌های مواد غذایی، تنظیم درجه‌ی حرارت و سرعت چاپ می‌توانید قطعه‌ی شکلاتی مورد نظرتان را چاپ کنید. از آنجا که این پرینتر دارای دقت ۱۰۰ میکرون است کیک یا شکلاتی که در نهایت تولید می‌شود بسیار ترد به نظر می‌رسد. قطر نازل آن ۰.۶ میلی‌متر است و اگرچه اسلایسر خاص خود را دارد اما می‌توان از Cura هم برای تنظیمات آن استفاده کرد. این کمپانی چینی علاوه بر تولید چاپگرهای سه‌بعدی تخصص بالایی در تولید اسکنر سه‌بعدی هم دارد.

 

۲. FoodBot S2

 

FoodBot S2 3d printer - 3bowdi.com

 

  • قیمت چاپگر: ۲۱۰۰ دلار
  • حداکثر حجم چاپ: ۷۳*۱۵۰*۱۵۰ میلی‌متر
  • سرعت چاپ: ۷۰-۱۵ میلی‌متر بر ثانیه
  • دقت چاپ: ۱۰۰ میکرون

FoodBot S2 یک چاپگر سه‌بعدی غذایی همه‌کاره است که می‌تواند شکلات، مربا، بیسکوئیت، پنیر، پوره‌ی سیب‌زمینی، تافی و موارد دیگر را چاپ کند. این چاپگر سرعت چاپی بین ۱۵ تا ۷۰ میلی‌متر بر ثانیه دارد که کاربر می‌تواند دقت و دما را بر اساس مدل خود تنظیم کند. قطر نازل بین ۰.۳ تا ۱.۵ میلی‌متر قابل تنظیم است. دارای نرم‌افزار اسلایسر مخصوص به خود است. FoodBot S2، کاملا بهداشتی‌ست که در آن فیلامنت‌های مواد غذایی هیچ تماسی با چاپگر ندارند و در لوله‌های پلاستیکی یکبار مصرف قرار دارند که مستقیما از طریق نازل خارج می‌شوند.

 

۳. Zmorph VX (with Thick Paste Extruder Add-on)

 

Zmorph VX 3d printer (with Thick Paste Extruder Add-on) - 3bowdi.com

 

  • قیمت چاپگر: ۳۹۹۹ دلار
  • حداکثر حجم چاپ: ۱۶۵* ۲۵۰* ۲۳۵ میلی‌متر
  • اکسترودر خمیر ضخیم موجود است.

اکثر مردم Zmorph Fab را به‌عنوان یک چاپگر همه‌کاره می‌شناسند. در صورت استفاده از اکسترودر ضخیم، می‌توانید شکلات، نوتلا، خمیر کلوچه و چند رشته‌ی دیگر مواد غذایی را چاپ کنید. دقت این چاپگر ۵۰ میکرون است.

اگر به دنبال چاپگر سه‌بعدی مواد غذایی و چاپگر استاندارد FDM هستید اما نمی‌خواهید هزینه‌ی دو چاپگر را بپردازید، Zmorph Fab گزینه‌ی کاملا مناسبی است.

 

۴. Createbot 3D Food Printer

 

Createbot 3D Food Printer - سه بعدی دات کام

 

  • قیمت چاپگر: ۲۱۱۵ دلار
  • حداکثر حجم چاپ: ۱۰۰* ۱۵۰* ۱۵۰ میلی‌متر
  • سرعت چاپ: ۳۰-۲۰ میلی‌متر بر ثانیه
  • دقت چاپ: ۱۰۰ میکرون

Createbot از نظر اندازه، دقت، سرعت، قیمت و شکل ظاهری شباهت‌های زیادی با FoodBot دارد. مواد غذایی قابل چاپ توسط این چاپگر شامل شکلات، بیسکوئیت، رب لوبیای قرمز و سبز و … می‌باشد. یکی از ویژگی‌های جالب این پرینتر سه‌بعدی، توانایی کار آن با لپ‌تاپ، تبلت و تلفن هوشمند است. اسلایسر اختصاصی این چاپگر Repetier-Host می‌باشد که با وارد کردن فایل سه‌بعدی و تنظیم آن آماده به کار خواهد بود.

 

۵. Mmuse Delta Food 3D Printer

 

Mmuse Delta Food 3D Printer - 3bowdi.com

 

  • قیمت چاپگر: ۱۱۴۰ دلار
  • حداکثر حجم چاپ: ۱۰۰*۱۰۰*۱۰۰ میلی‌متر
  • سرعت چاپ: ۳۰۰-۱۵۰ میلی‌متر بر ثانیه

تنها پرینتر سه‌بعدی دلتای موجود در لیست که از سرعت پرینت بالای مواد غذایی برخوردار است، Mmuse Delta می‌باشد که قادر به پرینت شکلات، پنکیک، آبنبات و سس گوجه‌فرنگی است. این پرینتر به صورت کاملا مونتاژ شده ارائه می‌شود و با وزنی معادل ۵ کیلوگرم، از سایر چاپگرهای سه‌بعدی مواد غذایی سبک‌تر است. قطر نازل آن، ۰.۴ میلی‌متر است و بیشتر مناسب برای محیط خانه و خانواده است تا یک چاپگر غذا برای رستوران‌ها.

 

۶. Foodbot D2 – Dual Extruder Food 3D Printer

 

Foodbot D2 - Dual Extruder Food 3D Printer - 3bowdi.com

 

  • قیمت چاپگر: ۵۹۹۹ دلار
  • حداکثر حجم ساخت: ۱۰۰* ۱۵۰* ۸۰ میلی‌متر
  • سرعت چاپ: ۵۰-۲۵ میلی‌متر بر ثانیه
  • دقت چاپ: ۱۰۰ میکرون

با ارتقا در چاپگر سه‌بعدی Foodbot S2 به پرینتر سه‌بعدی غذایی دست یافتیم که علاوه بر چاپ ساختارهای پیچیده غذایی، می‌تواند از دو ماده همزمان برای چاپ استفاده کند. سر (Head) دوتایی این چاپگر به این منظور است که می‌توان یا دو رنگ مختلف از مواد غذایی یکسان را چاپ کرد یا از دو ماده‌ی مختلف برای چاپ استفاده کرد.

درج برند کمپانی روی مواد غذایی، تزئینات کیک و تولید تکه‌های شکلات پیچیده توسط این چاپگر به آسانی امکان‌پذیر است.

قطر نازل‌ این پرینتر سه‌بعدی غذا از ۰.۴ تا ۱.۵ میلی‌متر متغیر است و وزنی معادل ۲۵ کیلوگرم دارد.

 

۷. Mmuse Touchscreen

 

Mmuse Touchscreen - 3bowdi.com

 

  • تولید در: چین
  • قیمت چاپگر: ۵۷۰۰ دلار
  • حداکثر حجم ساخت: ۱۵۰* ۱۲۰* ۱۶۰ میلی‌متر

یکی‌دیگر از چاپگرهای سه‌بعدی شکلاتی است که سرعت پرینت بالایی دارد و به صورت کاملا مونتاژ شده ارائه می‌شود. این پرینتر سه‌بعدی غذا به USB، Wifi یا کارت SD مجهز است که باعث شده قیمت آن نسبت به سایر پرینترها بالاتر باشد. بدنه‌ی آلومینیومی محکم و کنترل هوشمند درجه‌ی حرارت، از ویژگی‌های برجسته‌ی این چاپگر است.

 

۸. Natural Machines Foodini

 

Natural Machines Foodini - 3bowdi.com

 

 

  • تولید در: اسپانیا
  • قیمت چاپگر: ۴۰۰۰ دلار
  • حداکثر حجم ساخت: ۱۲۰* ۱۶۵* ۲۵۰ میلی‌متر

یکی از معروف‌ترین چاپگرهای سه‌بعدی مواد غذایی، Foodini است. Foodini برای انجام کارهای تکراری که زمان‌بر است یا انجام آنها به صورت سنتی دشوار است گزینه‌ی مناسبی می‌باشد. این پرینتر توانایی چاپ پیتزا، اسپاگتی و برگر را دارد. از این‌رو مناسب برای رستوران‌ها می‌باشد. چاپگر نسبتا پیشرفته‌ای است و هزینه‌ی تامین آن بالاست.

 

۹. byFlow Focus

 

byFlow Focus 3d printer - 3bowdi.com

 

  • تولید در: هلند
  • قیمت چاپگر سه‌بعدی: ۳۳۰۰ یورو
  • حداکثر حجم ساخت: ۱۵۰* ۲۲۸* ۲۰۸ میلی‌متر

byFlow Focus، یک چاپگر سه‌بعدی مواد غذایی ظریف است. کار با این چاپگر به‌نسبت آسان است و علاوه‌بر اینکه می‌توانید شکلات، شیرینی یا هر نوع ماده‌ی غذایی دیگری را تهیه کنید، امکان دانلود ۵۰ طرح سه‌بعدی رایگان در وبسایت نیز وجود دارد.

 

۱۰. Choc Edge Choc Creator 2.0 plus

 

Choc Edge Choc Creator 2.0 plus - 3bowdi.com

 

  • تولید در: انگلیس و چین
  • قیمت چاپگر: ۲۳۳۰ یورو
  • حداکثر حجم ساخت: ۴۰* ۱۸۰* ۱۸۰ میلی‌متر

Choc Edge به‌عنوان یک تولید‌کننده‌ی پیشرو پرینترهای سه‌بعدی مواد غذایی است. کار با این چاپگرها بسیار آسان است. قطر نازل آنها ۰.۸ میلی‌متر است. به‌طور کلی می‌توان گفت این چاپگر یکی از بهترین چاپگرهای تولید شکلات است که روش چاپ آن مانند پرینتر سه‌بعدی FDM است.

 

۱۱. Bonus: 3D Systems ChefJet & ChefJet Pro

 

Bonus: 3D Systems ChefJet & ChefJet Pro - 3bowdi.com

 

  • تولید در: آمریکا
  • قیمت چاپگر: ۱۰۰۰۰ – ۵۰۰۰ دلار
  • حداکثر حجم ساخت: ۲۰۳* ۲۰۳* ۲۰۳ میلی‌متر

چاپگر سه‌بعدی مواد غذایی ChefJet، توسط پرینترهای سه‌بعدی صنعتی غول‌آسای 3D Systems ایجاد شده‌اند. این پرینتر سه‌بعدی اگرچه هنوز در دسترس نیست اما به زودی منتشر می‌شود و جایگاه خود را در چاپ سه‌بعدی غذا نشان می‌دهد.

ChefJet با قیمت ۵۰۰۰ دلار و ChefJet Pro با قیمت ۱۰۰۰۰ دلار عرضه خواهد شد.

 

چشم‌انداز آینده‌ی پرینت سه‌بعدی مواد غذایی

چاپ سه‌بعدی مواد غذایی تاثیر مهمی در دنیای ما و حتی آشپزخانه‌‌ها برجای گذاشته است. از آنجا که در این روش تولید مواد غذایی بر اساس تقاضا است، تا حد زیادی از اتلاف مواد غذایی جلوگیری می‌شود. علاوه بر آن گزینه‌های غذایی سالم برای همگان در دسترس خواهد بود. این روش تولید برای مقابله با چالش جهانی کمبود غذا در آینده نیز بسیار کارآمد است.

این فناوری هنوز در مراحل اولیه رشد و توسعه خود است و خیلی دور از ذهن نیست که باور کنیم این چاپگرها در نهایت می‌توانند مانند مایکروویو در آشپزخانه‌‌ها حضور داشته باشند.

 

سایر کاربردهای امیدوارکننده‌ی چاپ سه‌بعدی مواد خوراکی

  • پزشکی

پرینترهای سه‌بعدی غذا از هیدروکلوئیدها؛ مواد شیمیایی ژل‌مانند و پایدار، برای تولید مواد غذایی مختلف استفاده ‌می‌کنند. تهیه‌ی مواد غذایی نرم‌تر برای افرادی که دارای مشکل جویدن غذا یا هضم آن هستند و بویژه افراد مسن بسیار مفید است. علاوه‌بر آن، دارو می‌تواند به جای قرص یا هر شکل دیگری، به صورت ترکیب‌ شده با غذا ارائه شود.

  • ارتش

ارتش ایالت متحده در حال انجام تحقیقات علمی جهت تهیه‌ی غذای شخصی‌سازی شده برای سربازان خود است. این تیم تحقیقاتی با نصب یک سنسور در بدن سربازان، نیازهای تغذیه‌ای خاص هر کدام را شناسایی کرده و از طریق پرینتر سه‌بعدی وعده‌های غذایی سفارشی سربازان را تولید می‌کند.

  • هوافضا

آژانس هوافضا قصد دارد به فضانوردان اجازه دهد تا در طول ماموریت‌های طولانی خود در فضا، غذای مورد نیاز خود را تامین کنند. این امر با به‌کارگیری چاپگرهای سه‌بعدی مواد غذایی امکان‌پذیر است.

 


پرسش‌های متداول پیرامون پرینت سه‌بعدی غذا

 

 

✅ دو مورد از مزایای پرینت سه‌بعدی مواد غذایی را نام ببرید. (?Name two benefits of food 3D printing)

✔ صرفه‌جویی در وقت، سفارشی‌سازی مواد غذایی

✅ قیمت پرینترهای سه‌بعدی مواد غذایی چقدر است؟ (?How much does it cost to 3D print food)

✔ قیمت پرینترهای سه‌بعدی غذا بین ۱۰۰۰ تا ۵۰۰۰ دلار می‌باشد.

✅ از چاپ سه‌بعدی چگونه در صنعت غذا استفاده استفاده می‌شود؟ (?How is 3D printing used in food)

✔ پرینترهای سه‌بعدی مواد غذایی فیلامنت‌های مواد غذایی را از طریق نازل اکسترود می‌کنند و مانند همه‌ی چاپگرهای سه‌بعدی دیگر، غذا را به صورت لایه لایه تولید می‌کنند.

✅ چه مواد غذایی را می‌توان پرینت سه‌بعدی کرد؟ (?What foods can be 3D printed)

✔ شکلات، محصولات لبنی، ماکارونی، غلات، میوه و سبزیجات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *